Tijdens de Week van Het Vergeten Kind is er een thema zoals een urgent probleem of een belangrijk onderwerp. Ze proberen deze op de maatschappelijke en/of politieke agenda te plaatsen. Dit is noodzakelijk omdat er nog steeds duizenden kinderen in Nederland zijn die geen fijne thuissituatie hebben.
Bij ruim 55.000 gaat het zo mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Al deze kinderen zijn enorm kwetsbaar en als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Ze missen de aandacht en veiligheid die ze hard nodig hebben om stabiel op te groeien. Als je dit leest, dan wil je wat doen! Tijdens de Week van Het Vergeten Kind voeren wij daarom actief campagne.
Thema’s voor de week van het vergeten kind
- 2022: het thema is ‘STOP GESLOTEN JEUGDZORG’
- 2021: het thema is ‘DOORBREEK HET SOCIAAL ISOLEMENT’
- 2020: het thema is ‘IEDER KIND EEN VEILIG EN LIEFDEVOL THUIS MET VERTROUWDE GEZICHTEN’
- 2019: het thema is ‘STOP HET DOORPLAATSEN VAN KINDEREN IN OPVANGLOCATIES’
- 2018: het thema is ‘EEN KLEIN GEBAAR VAN ECHTE AANDACHT’
- 2017: het thema is ‘HARTENHUIS – KINDEREN IN DE MAATSCHAPPELIJKE- EN VROUWENOPVANG’
- 2016: het thema is ‘HARTENHUIS – PLEEGOUDERS GEZOCHT’
- 2015: het thema is ‘WENSVLAGGENACTIE – VERBETER HET LEEFKLIMAAT IN DE OPVANG’
- 2014: het thema is ‘WENSVLAGGENACTIE – VERGEET KINDEREN IN DE OPVANG NIET’
- 2022: het thema is ‘STOP GESLOTEN JEUGDZORG’
Actieplatform Het Vergeten Kind
Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Doe je mee?
Via dit actieplatform kun jij een actie of project steunen of zelf gemakkelijk een eigen actie starten om zo geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Geef een benefietconcert, loop een marathon, verzamel lege flessen: het maakt niet uit wat je doet want elke actie, groot en klein, is voor ons waardevol. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Een toekomst waarin een lach geen uitzondering meer is, maar een recht. Gewoon, zoals het hoort te zijn.