Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Jeugdwerk Limburg op 3 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt binnen Jeugdwerk Limburg. Hier vind je het laatste nieuws over actuele thema’s. Lees informatie over onze lopende projecten en aankomende activiteiten. Ook lees je hier onze eigen publicatie: de Flits!

Samen eten, samen delen: Inclusiviteit aan de eettafel

In jeugdwerk is het belangrijk dat elk kind zich welkom voelt, ook aan de eettafel. Houd jouw organisatie rekening met verschillende eetgewoonten vanwege religie of overtuiging, zoals halal, koosjer, vegetarisch of veganistisch? Met onze tips zorg je ervoor dat niemand zich meer buitengesloten voelt tijdens gezamenlijke maaltijden.

Inclusieve communicatie voor jeugdwerkorganisaties

Als jeugdwerkorganisatie wil je dat elk kind zich betrokken en gewaardeerd voelt. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe je communiceert. Niet iedereen praat of begrijpt op dezelfde manier, dus hoe zorg je ervoor dat jouw communicatie iedereen aanspreekt? Dit blog geeft praktische tips om je communicatie inclusiever te maken.

Drie praktische stappen om discriminatie binnen jeugdwerkorganisaties aan te pakken

In 2023 ervoer meer dan 10% van de Nederlanders ouder dan 15 jaar discriminatie. Ook binnen jeugdwerkorganisaties is dit een issue, waarbij jongeren zich buitengesloten kunnen voelen vanwege hun afkomst, geslacht of seksuele oriëntatie. Ontdek hoe jouw organisatie een inclusieve omgeving kan creëren waarin elk kind zich welkom en gewaardeerd voelt.

ledenportaal-stichting-Jeugdwerk Limburg2

Bij Jeugdwerk Limburg hebben we laatst al vol trots onze gloednieuwe website met jullie te gedeeld! We hebben hard gewerkt om een frisse, moderne online omgeving te creëren die onze gemeenschap nog beter ondersteunt. Maar ook hebben we onze leden zeker niet vergeten. Net als op onze oude site, komt er een ledenportaal waar je belangrijke organisatiedocumenten kunt downloaden en je persoonlijke gegevens kunt bijwerken.

flits maart 2024_lezen-f

Vier keer per jaar geeft Jeugdwerk Limburg het blad FLITS uit. De meest recente uitgave is van maart 2024, de 95e editie. Deze FLITS bestaat uit 24 pagina's boordevol informatie voor vrijwilligers in het jeugd- en jongerenwerk.

kinderarmoede-jeugdwerkorganisaties-onbeperkt jeugdwerk

Natuurlijk wil je als jeugdwerkorganisatie dat elk kind mee kan doen aan de toffe activiteiten die je organiseert. Maar de harde realiteit is dat niet alle ouders dit kunnen betalen. Hoe zorg je dat een kind alsnog kan meedoen?

Vrijheidsmaaltijd - vrijheidssoep

In heel Nederland vieren we op 5 mei vrijheid. Dit doen we ook met Vrijheidsmaaltijden. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij gasten spreken over vrijheid en onvrijheid. Doe mee en organiseer je eigen Vrijheidsmaaltijd op of rond 5 mei!

onbeperkt jeugdwerk

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt om mee te doen in de maatschappij. Het doel van Jeugdwerk Limburg is ook zorgen dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen aan activiteiten die goed zijn voor hun ontwikkeling. Maar wat betekent eigenlijk een 'inclusieve' aanpak? Wat moet je daarvoor doen? En hoe zorg je ervoor dat het echt gebeurt?

care free app tegen kindermishandeling in limburg

Ieder kind verdient een zorgeloze jeugd vol veiligheid en liefde. Helaas is de werkelijkheid voor meer dan 119.000 jongeren in Nederland anders; zij krijgen jaarlijks te maken met kindermishandeling. CARE-FREE helpt met bewustwording, preventie en vroegtijdige signalering bij professionals, opvoeders en anderen die te maken hebben met jongeren, door kennis en ervaringsdeskundigheid te delen.

Week van de gezonde jeugd - Somalië

In de Week voor de Gezonde Jeugd, die plaatsvindt van 10 t/m 15 juni 2024, zetten we diversiteit in de schijnwerpers. Deze keer nemen we je mee op een fascinerende reis naar de rijke cultuur van Somalië, een land dat bekend staat om zijn gastvrijheid, levendige tradities en kleurrijke erfgoed.

Onderwerpen
Onderwerpen

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

2 evenementen,

- Evenementenreeks

Geannuleerd Digitale uitwisseling: Onbeperkt Jeugdwerk met Verwey Jonker

3 evenementen,

-

Webinar culturele en religieuze diversiteit

3 evenementen,

Week van de Jonge Mantelzorger 2024

Exclusieve kennis en tools?

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.