Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Jeugdwerk Limburg op 3 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Museum van de Vrouw in Echt

Het Museum van de Vrouw staat in het teken van de vrouw en haar leven. In opeenvolgende tentoonstellingen vertelt het museum zijn verhalen over hedendaagse thema’s, oude tradities, alsook (lokale) cultuur en maatschappelijke kwesties.

Bezoek de website van Museum van de Vrouw in Echt

Et Dieu créa la Femme

Negen Limburgse kunstenaars geven vorm aan de expositie ‘Et Dieu créa la Femme’ in het Museum van de Vrouw in Echt. Vanaf 29 januari tot en met 2 april 2023 te bezoeken.

De veelzijdigheid komt in deze tentoonstelling vanzelf tot uiting omdat negen kunstenaars ieder hun visie geven in de eigen discipline. Schilderen of tekenen, het maken van bronzen en keramische beelden, het gebruik maken van grafische en fotografische technieken: het biedt de kunstenaar de mogelijkheid om Gods creatie steeds weer te herscheppen naar het beeld dat hem of haar voor ogen staat.

De deelnemende kunstenaars zijn: Suus Elkink, Michelle Faaij, Lei Hannen, Dawaa Huizinga, Joep van Kerkom, Luc ten Klooster, Marjon Merckelbach, Lidwien van Wersch en Tine van Wijk.

Vanaf dinsdag 19 januari 2021 t/m woensdag 31 december 2025 kan je de vaste tentoonstelling bezoeken. orden bijzondere voorwerpen uit de gemeentegeschiedenis van Echt-Susteren gepresenteerd. Sinds kort zijn er enkele nieuwe aanwinsten te bewonderen zoals o.a. een speciale 3D-projectie en een fraai glas-in-lood raam dat de legende van het gevonden Mariabeeldje van de Kapel van Schilberg afbeeldt.

Wisselexpositie: Afrika in Beeld, van meisje tot vrouw

Symboliek, tradities en geheimtaal zijn al jong verweven met de levens van meisjes in Afrika. Zo spelen poppen een grote rol in de Afrikaanse cultuur.

Ze zijn dan ook in veel variëteiten te zien in de tentoonstelling. Van eenvoudige speelpoppen voor kleine meisjes tot beeldjes als symbool of als geluksobject.

Het Wonderkabinet

Vanaf dinsdag 19 januari 2021 t/m woensdag 31 december 2025 kan je de vaste tentoonstelling Het bezoeken. Hierin worden bijzondere voorwerpen uit de gemeentegeschiedenis van Echt-Susteren gepresenteerd. Ook zijn er sinds kort enkele nieuwe aanwinsten te bewonderen zoals o.a. een speciale 3D-projectie en een fraai glas-in-lood raam dat de legende van het gevonden Mariabeeldje van de Kapel van Schilberg afbeeldt. 

Openingstijden:

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag t/m zondag 13:00 – 17:00 uur


Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.