Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Jeugdwerk Limburg op 3 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur begrijpt dat ouders misschien financiële problemen hebben en de hand op de knip moeten houden. Maar ze willen voorkomen dat een kind na de zomervakantie niet meer kan deelnemen aan sport en cultuur. Daarom willen we je laten weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur jouw organisatie en die ouders kan helpen.

Met financiële hulp van het Jeugdfonds kun je ervoor zorgen dat een kind lid kan blijven (of worden) van jouw club. 

Meedoen is belangrijk. Voor elk kind.

Sport en cultuur verrijkt het leven van elk kind. Want bij een club maken ze nieuwe vrienden, leren ze rekening te houden met elkaar, vergroten ze hun zelfvertrouwen en vergeten ze even hun zorgen. En dit gunnen we alle kinderen.

Wat kunnen jeugdwerkorganisaties doen én waar kunnen zij als organisatie een beroep op doen?

Dit fonds helpt bij het bekostigen van contributie- en/of deelnemersgelden voor jeugd en jongeren van 0 tot en met 18 jaar. Daarnaast is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor de benodigde materialen om hun hobby te kunnen uitoefenen. Je hoeft dus geen samenwerking met ze aan te gaan, maar laat je leden weten dat het Jeugdfonds er is als de contributie een probleem is.

Een aanvraag kan alleen worden gedaan door een zogeheten intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtcoach, schuldhulpverlener of een medewerker van een sociaal wijkteam. De ouders kunnen dus zelf geen aanvraag indienen. Ook als jeugdwerkorganisatie kun je hier geen beroep op doen.

Kijk voor meer informatie op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Heb je hierover nog vragen?

Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg, per e-mail via limburg@jeugdfondssportencultuur.nl of telefonisch via 06 50 90 45 04.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.